Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Acodeq Kunststof Spuitgieten Matrijzen 1

Spuitgietmatrijs bij Acodeq

We zijn erg zuinig op uw en onze eigen productiematrijzen. Daarom besteden we veel tijd aan onderhoud hiervan. We halen ze na gebruik uit elkaar, controleren ze op (toekomstige) defecten, reinigen het materiaal, smeren door en maken de matrijs weer gereed. Vervolgens stallen we de matrijzen, voorzien van een groene sticker, op een veilige plek.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig
Matrijzen

Soorten matrijzen

Matrijzen zijn er in verschillende soorten en maten. Bij het ontwerpen van een matrijs zijn allerlei factoren van invloed. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van druk en temperatuur en de verwachting hoe vaak de matrijs wordt gebruikt. Van invloed is ook de eventuele reactie tussen het materiaal van de matrijs en het te spuitgieten materiaal. 

Door de jaren heen hebben we honderden matrijzen ontwikkeld. We weten dus precies hoe we u kunnen helpen met de juiste keuze voor de meest optimale matrijs. 

Matrijzen Soorten

Kwaliteitsbewaking is key

Het water dat gebruikt wordt om de matrijzen te koelen vormt een belangrijke component in het productieproces. Specifieke eigenschappen van water kunnen zowel het eindproduct als de matrijs aantasten. Daarom testen externe experts van waterbehandelingsbedrijven regelmatig de hardheid van ons water. We voegen daarnaast een speciale vloeistof aan ons water toe, die corrosie op de matrijzen tegengaat. Ook het inregelen en consequent controleren van de temperatuur van het water is van groot belang voor de constantheid van het productieproces.

Acodeq Waterzuiveringsinstallatie