Kunststof Spuitgieten


Acodeq is expert op het gebied van kunststof spuitgieten. Wij zijn al meer dan 25 jaar een producent van thermoplastische kunststof spuitgietproducten zoals ABS, Polystyreen, Polyethyleen en PVC.

Wat is spuitgieten?
Spuitgieten, injection molding in Engels, is één van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof producten. Bij deze techniek wordt een hoeveelheid verhitte en daardoor vloeibaar geworden kunststof onder hoge druk in een vorm gespoten. Dit proces is geschikt om snel – en daardoor voordelig – te produceren.

Spuitgieten met Acodeq
Acodeq is een flexibele partner als het gaat om het spuitgietproces. Zo zijn we niet gebonden aan vaste producten en/of matrijzen. Ieder ontwerp is bij ons bespreekbaar en samen bepalen we de beste oplossing. Het is tevens mogelijk om kleinere aantallen bij ons te laten produceren. Wist u dat kunststofproducten ontwikkelen voor bepaalde productie-eenheden helemaal niet kostbaar hoeft te zijn? Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Flexibel machinepark
Met ons machinepark kunnen we vrijwel alle kunststofsoorten produceren, zoals: PP, PE, PVC, ABS, afhankelijk van uw productwensen en eisen. Ons machinepark bestaat uit grote en kleine machines, waardoor we zeer flexibel zijn. Zo schakelen we gemakkelijk tussen duizenden kleine dopjes met een meervoudige matrijs en een enkelvoudige matrijs voor grote kratten. Onze kracht zit in flexibiliteit en dienstbaarheid richting onze klanten.

Duurzaamheid
Bij Acodeq gebruiken we de modernste granulaten. 70% van onze producten wordt gemaakt van prime of virgin granulaat. In overleg gebruiken we ook gerecycled materiaal. We beschikken namelijk over een eigen maalmolen waarmee wij 80% van ons eigen materiaal kunnen vermalen en hergebruiken. Daarnaast kopen we op verzoek regelmatig gerecyclede grondstoffen in, die gewassen en metaalvrij zijn.

Informatie
Wilt u meer informatie over het spuitgietproces of wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.