Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Specialist in het maken van matrijzen

Een matrijs laten maken bij Acodeq betekent dat u volledig wordt ontzorgt. Wij denken bij het maken van een matrijs namelijk graag van begin tot eind met u mee. Zowel tijdens de ontwikkeling van een matrijs, als tijdens het onderhouden ervan.

Wij beschikken over een gevarieerd machinepark met kleine en grote machines waardoor we zowel grote als kleine producten voor u kunnen fabriceren.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig

Vraag direct uw offerte aan

Wat is een matrijs?

Een matrijs wordt ook wel een ‘mal’ of een ‘holle gietvorm’ genoemd en is noodzakelijk voor het spuitgietproces. Zonder matrijs is het niet mogelijk om te spuitgieten. 

Tijdens het spuitgietproces wordt het gewenste materiaal gesmolten en onder hoge druk in de mal gespoten. Het materiaal koelt af en het gewenste product is klaar en iedere keer op de millimeter nauwkeurig afgewerkt.

Een spuitgietmatrijs bestaat uit twee gedeelten, namelijk één helft om het gewenste materiaal in te spuiten en de andere helft voor het uitwerpen van het product.

Hardstalen matrijs

Snelle service en hoge kwaliteit bij het ontwikkelen van uw matrijs 

  • U heeft altijd één vast aanspreekpunt gedurende het proces
  • Door ons grote machinepark kunnen wij u snel van dienst zijn
  • Doordat wij alles onder één dak aanbieden bespaart u kosten op een extern ontwikkelbureau
  • U heeft zelf altijd de volledige controle over uw productie

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de ontwikkeling van uw matrijs? Hier denken wij graag over mee. Wilt u bijvoorbeeld meerdere producten spuitgieten in één matrijs? Dan kijken we samen met u of dit mogelijk is.

Matrijzen spuitgieten

Het ontwikkelen van de juiste matrijs

Acodeq biedt alles onder één dak: van het meedenken over een matrijs die voldoet aan alle wensen van de klant en het ontwikkelen van de matrijs. Het proces van een matrijs laten maken start bij het productontwerp van uw gewenste spuitgietproducten.

Een correcte matrijs voor spuitgieten sluit en één op één aan met het productontwerp en voldoet aan alle richtlijnen voor het maakproces. Acodeq is er voor het meedenken bij het ontwerp tot het ontwikkelen van de juiste spuitgietmatrijs voor uw product.

Bij het kunststof spuitgieten speelt de matrijs dus een essentiële rol. Een goed ontwikkelde matrijs zorgt voor een efficiënt en nauwkeurig productieproces, met consistente resultaten en minimale uitval.

Wij werken uitsluitend met gehard stalen matrijzen. Deze zijn wel duurder dan bijvoorbeeld aluminium matrijzen, maar hebben een veel langere levensduur. Een goed ontwikkelde matrijs kan honderdduizenden producten maken en hoeft minder snel vervangen te worden.

Veel ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van matrijzen

Bij Acodeq staat u als klant centraal en worden de producten afgestemd op uw wensen. Deze kunnen ontworpen worden voor zowel grote als kleine series. Door ons grote en gevarieerde machinepark kunnen wij zeer korte doorlooptijden realiseren en gaan we flexibel te werk. U wordt van A tot Z ontzorgt, ook in het onderhouden van de matrijzen. De matrijzen worden goed onderhouden om de kwaliteit te waarborgen.

Bent u op zoek naar een ervaren kunststof spuitgieterij? Voor zowel kunststof spuitgieten als plastic spuitgieten zijn we u graag van dienst. Acodeq denkt met u mee van ontwerp naar prototype tot een sterk, kunststof eindproduct. Graag gaan we een langdurige samenwerking met u aan. Neem contact op met onze deskundige medewerkers of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

Kwaliteitsbewaking van matrijzen

Al bij het ontwerp van de matrijs wordt rekening gehouden met de gewenste kwaliteit van het product. Op basis van de vastgestelde eisen voeren wij voor klanten controles uit. Daarnaast doen wij altijd een proefspuiting voordat de matrijs wordt opgeleverd.

Het water dat gebruikt wordt om de matrijzen te koelen vormt ook een belangrijke component in het productieproces. Specifieke eigenschappen van water kunnen zowel het eindproduct als de matrijs aantasten. Daarom testen externe experts van waterbehandelingsbedrijven regelmatig de hardheid van ons water.

We voegen daarnaast een speciale vloeistof aan ons water toe, die corrosie op de matrijzen tegengaat. Ook het inregelen en consequent controleren van de temperatuur van het water is van groot belang voor de continuïteit van het productieproces. Hiermee verlengen we de levensduur van de matrijzen.

Waterzuivering voor matrijs

ISO-gecertificeerd

Bij Acodeq begrijpen we het belang van het handhaven van optimale processen en het waarborgen van de kwaliteit van onze producten. Daarom zijn we er trots op te kunnen vermelden dat we ISO 9001-gecertificeerd zijn. Het is een bewijs van ons voortdurende streven naar kwaliteit, klanttevredenheid en continue verbetering.

Spuitgietmatrijs

Uw matrijs laten maken door Acodeq

Bij Acodeq staat u als klant centraal en worden de producten afgestemd op uw wensen. Deze kunnen ontworpen worden voor zowel grote als kleine series. Door ons grote en gevarieerde machinepark kunnen wij zeer korte doorlooptijden realiseren en gaan we flexibel te werk. U wordt van A tot Z ontzorgt, ook in het onderhouden van de matrijzen. De matrijzen worden goed onderhouden om de kwaliteit te waarborgen.

Bent u op zoek naar een ervaren kunststof spuitgieterij? Voor zowel kunststof spuitgieten als plastic spuitgieten zijn we u graag van dienst. Acodeq denkt met u mee van ontwerp naar prototype tot een sterk, kunststof eindproduct. Graag gaan we een langdurige samenwerking met u aan. Neem contact op met onze deskundige medewerkers of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

Waarom Acodeq de beste keuze is

  • Kiwa ISO 9001 Gecertificeerd
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Maatwerkoplossingen
  • Van idee tot eindproduct
0+

Tevreden klanten

Vraag direct uw offerte aan