Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Acodeq Kunststof Spuitgieten Matrijzen 1

Een matrijs laten maken bij Acodeq betekent dat u volledig wordt ontzorgt. Wij denken bij het maken van een matrijs namelijk graag van begin tot eind met u mee. Zowel tijdens de ontwikkeling van een matrijs, als tijdens het onderhouden ervan.

Wij beschikken over een gevarieerd machinepark met kleine en grote machines waardoor we zowel grote als kleine producten voor u kunnen fabriceren.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig

Vraag direct uw offerte aan

Waarom investeren in hoge kwaliteit matrijzen?

  • U heeft altijd één vast aanspreekpunt gedurende het proces
  • Door ons grote machinepark kunnen wij u snel van dienst zijn
  • Doordat wij alles onder één dak aanbieden bespaart u kosten op een extern ontwikkelbureau
  • U heeft zelf altijd de volledige controle over uw productie

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de ontwikkeling van uw matrijs? Hier denken wij graag over mee. Wilt u bijvoorbeeld meerdere producten spuitgieten in één matrijs? Dan kijken we samen met u of dit mogelijk is.

Een matrijs laten maken die voldoet aan al uw wensen

Acodeq biedt alles onder één dak: van het meedenken over een matrijs die voldoet aan alle wensen van de klant, de matrijs laten ontwikkelen tot het spuitgieten. Als u ervoor kiest om uw producten te laten spuitgieten, dan is een matrijs noodzakelijk. Het proces van een matrijs laten maken start bij het productontwerp van uw gewenste spuitgietproducten.

Een correcte matrijs voor spuitgieten sluit en één op één aan met het productontwerp en voldoet aan alle richtlijnen voor het maakproces. Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan het ontwerp en de samenstelling van de matrijs. Acodeq is er voor het meedenken bij het ontwerp tot het ontwikkelen van de juiste spuitgietmatrijs voor uw product.

Bij het kunststof spuitgieten speelt de matrijs dus een essentiële rol. Een goed ontwikkelde matrijs zorgt voor een efficiënt en nauwkeurig productieproces, met consistente resultaten en minimale uitval. Bij Acodeq begrijpen we dat elke klant unieke vereisten heeft.

Wij werken uitsluitend met gehard stalen matrijzen. Deze zijn wel duurder dan bijvoorbeeld aluminium matrijzen, maar hebben een veel langere levensduur. Een goed ontwikkelde matrijs kan honderdduizenden producten maken en hoeft minder snel vervangen te worden. Daarom ontwikkelen we matrijzen die perfect aansluiten bij uw specifieke product- en productieproces en denken we hierin graag met u mee.

 

Matrijzen Soorten

Specialist in matrijzen ontwikkelen en onderhouden

Bij Acodeq zijn we niet beperkt tot de mogelijkheden van kleine of grote producten. Wij kunnen zowel kleine als grotere producten spuitgieten, van 70 tot 800 ton. Acodeq heeft twee opties wanneer u op zoek bent naar een matrijs. Voor een aantal producten hebben we onze eigen matrijzen, zodat u deze producten kunt afnemen zonder een matrijs te hoeven ontwikkelen.

Heeft u een eigen productontwerp dan kunnen we u van dienst zijn bij het ontwikkelen en produceren van een eigen matrijs. Wij zorgen altijd voor het onderhouden van de matrijzen en beschikken over een speciale afdeling voor kwaliteitsbewaking, waardoor op meerdere onderdelen in het proces de kwaliteit wordt gemonitord.

We zijn erg zuinig op uw en onze eigen productiematrijzen. Daarom besteden we tijd aan onderhoud hiervan. We halen ze na gebruik uit elkaar, controleren ze op (toekomstige) defecten, reinigen het materiaal, smeren door en maken de matrijs weer gereed. Vervolgens stallen we de matrijzen, voorzien van een groene sticker, op een veilige plek.

 

Acodeq Waterzuiveringsinstallatie

Kwaliteitsbewaking is key

Al bij het ontwerp van de matrijs wordt rekening gehouden met de gewenste kwaliteit van het product. Op basis van de vastgestelde eisen voeren wij voor klanten controles uit. Daarnaast doen wij altijd een proefspuiting voordat de matrijs wordt opgeleverd.

Het water dat gebruikt wordt om de matrijzen te koelen vormt ook een belangrijke component in het productieproces. Specifieke eigenschappen van water kunnen zowel het eindproduct als de matrijs aantasten. Daarom testen externe experts van waterbehandelingsbedrijven regelmatig de hardheid van ons water.

We voegen daarnaast een speciale vloeistof aan ons water toe, die corrosie op de matrijzen tegengaat. Ook het inregelen en consequent controleren van de temperatuur van het water is van groot belang voor de continuïteit van het productieproces. Hiermee verlengen we de levensduur van de matrijzen.

ISO-gecertificeerd

Bij Acodeq begrijpen we het belang van het handhaven van optimale processen en het waarborgen van de kwaliteit van onze producten. Daarom zijn we er trots op te kunnen vermelden dat we ISO 9001-gecertificeerd zijn. Het is een bewijs van ons voortdurende streven naar kwaliteit, klanttevredenheid en continue verbetering.

Uw matrijs laten maken door Acodeq

Bij Acodeq staat u als klant centraal en worden de producten afgestemd op uw wensen. Deze kunnen ontworpen worden voor zowel grote als kleine series. Door ons grote en gevarieerde machinepark kunnen wij zeer korte doorlooptijden realiseren en gaan we flexibel te werk. U wordt van A tot Z ontzorgt, ook in het onderhouden van de matrijzen. De matrijzen worden goed onderhouden om de kwaliteit te waarborgen.

Bent u op zoek naar een ervaren kunststof spuitgieterij? Voor zowel kunststof spuitgieten als plastic spuitgieten zijn we u graag van dienst. Acodeq denkt met u mee van ontwerp naar prototype tot een sterk, kunststof eindproduct. Graag gaan we een langdurige samenwerking met u aan. Neem contact op met onze deskundige medewerkers of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

Acodeq Kunststof Spuitgieterij (21)

Hierom kiest u voor Acodeq:

  • Kiwa ISO 9001 Gecertificeerd
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Maatwerkoplossingen
  • Van idee tot eindproduct
0+

Tevreden klanten

Vraag direct uw offerte aan