Scroll Down

Duurzaam kunststof spuitgieten is een van de speerpunten van Acodeq. We nemen verschillende maatregelen om zo duurzaam mogelijk te produceren. Al vanaf de haalbaarheidsinventarisatie denken we met de klant mee om zo duurzaam mogelijk te produceren en een zo duurzaam mogelijk product neer te zetten. 

Duurzame spuitgietmachines

Om duurzaam te kunnen produceren investeren we in duurzame spuitgietmachines. Deze machines zijn volledig elektrisch en gebruiken veel minder energie dan de traditionele hydraulische spuitgietmachines. Waar mogelijk draaien we dan ook zoveel mogelijk producties op deze energiezuinige machines.

Ook bij toekomstige investeringen van zowel nieuwe machines voor spuitgieten als investeringen in het pand van het spuitgietbedrijf wordt duurzaamheid en energiemanagement meegenomen in het proces.

Spuitgietbedrijf Nederland
Acodeq Duurzaam Recyclen

Duurzame grondstoffen

Kunststof is een heel mooi product dat zich perfect leent om te hergebruiken. Een beschadigd product of een misproductie gooien wij nooit weg. Met onze eigen shredder en een externe partner zorgen we er voor dat deze producten weer omgezet worden in herbruikbaar granulaat om te gebruiken bij nieuwe producties. 

Acodeq Regranulaat Blauw

Regranulaat

Regelmatig produceren wij producten in overleg met - en zelfs vaak op aanvraag van de klant - met regranulaat. We kopen dit in met kwaliteitscertificaat zodat we zeker zijn van de zuiverheid van het regranulaat. 

Acodeq Maalgoed (1)

Maalgoed

In overleg met de klant produceren we producten met maalgoed. We hebben een eigen shredder in huis en kunnen dus eigen zuiver maalgoed produceren en kunnen dit gebruiken om voor de klant een duurzaam product te produceren.

Soorten regranulaat en maalgoed

We werken met verschillende soorten regranulaat en maalgoed. Denk hierbij aan PP-, HDPE- en ABS-granulaat. Welk granulaat we in de productie gebruiken is afhankelijk van de wens van de klant en het product dat geproduceerd moet worden.

Waterkwaliteit

Het water dat gebruikt wordt om de matrijzen te koelen is een belangrijke factor in het productieproces. Bepaalde eigenschappen van water kunnen invloed hebben op zowel het eindproduct als de matrijs. Daarom laten we externe experts van waterbehandelingsbedrijven regelmatig de hardheid van ons water testen. We voegen ook een speciale vloeistof toe aan het water om corrosie op de matrijzen te voorkomen. Het juist instellen en continu controleren van de temperatuur van het water is ook van groot belang voor de stabiliteit van het productieproces.

Acodeq Waterzuiveringsinstallatie

Direct offerte aanvragen

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig