Kunststof spuitgieten in de verpakkingsindustrie

Scroll Down
Acodeq Verpakkingsemmers

In de verpakkingsindustrie wordt veel gebruik gemaakt van kunststof materiaal. De verpakkingsindustrie is dan ook een van de meest prominente sectoren waarvoor wij kunststof spuitgieten. 

Producten als deksels, food en non-food verpakkingen, haringemmers en kip- en kuikenkratten worden bijna dagelijks in onze productiehal geproduceerd.

 

Indicatie ontvangen voor een matrijs?

Virgin gecertificeerd materiaal

Voor het produceren van kunststof verpakkingen of kunststof bakken voor voeding gebruiken we virgin gecertificeerd materiaal. Op deze manier garanderen we dat er altijd onaangetast kunststof granulaat wordt gebruikt zodat er geen vervuilde stoffen in de voeding komen. 

Kunststof spuitgieten met eigen logo

Een toevoeging in ons proces is dat wij producten met uw eigen logo kunnen spuitgieten. Dit doen wij op dit moment vooral voor de supplementenindustrie waar we bijvoorbeeld deksels met logo's voor leveren. Uiteraard kan dit in elke sector toegepast worden.

Acodeq Eindkappen

Voorbeelden van kunststof spuitgieten voor de verpakkingsindustrie

  • Deksels
  • Emmers
  • Potten (cosmetica & food)
  • Kratten
  • Afvalemmers
  • Bekers
  • Broodtrommels
  • Stapelbakken
  • Kunststof koffers

Ontvang direct een offerte in je mailbox

Kunststof spuitgieten is een productieproces waarbij kunststof wordt verhit tot een vloeibare toestand en vervolgens onder hoge druk in een matrijs wordt gespoten. Dit proces is vooral geschikt voor het maken van complexe vormen en is daarom een populaire techniek voor de verpakkingsindustrie.

Materiaalsoorten

Er zijn verschillende soorten kunststoffen die gebruikt kunnen worden in onze kunststof spuitgieterij, zoals polyethyleen, polypropyleen, acrylonitrile-butadieenstyreen (ABS) en polystyreen. Elke kunststof heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan worden gebruikt voor specifieke toepassingen.

Er zijn twee belangrijke stappen in het spuitgietproces: het vullen van de matrijs en het afkoelen van het gegoten product. Tijdens het vullen van de matrijs wordt de kunststof verhit tot een vloeibare toestand en onder hoge druk in de matrijs gespoten. Deze matrijs kan een complexe vorm hebben voor bijvoorbeeld verpakkingen. Nadat de kunststof is gegoten, moet het product afkoelen voordat het uit de matrijs kan worden verwijderd. Dit gebeurt meestal door middel van lucht- of waterkoeling.