Kunststof spuitgieten

Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Acodeq Kunststof Spuitgieterij (11)

Bent u op zoek naar kwalitatieve kunststof producten of onderdelen en wilt u deze op een kostenefficiënte manier laten produceren? Dan zijn wij de partner die u zoekt. Bij ons kunt u terecht voor kunststof spuitgieten van unieke producten en onderdelen die aan al uw wensen voldoen. Dankzij onze jarenlange ervaring en moderne machinepark bent u bij ons verzekerd van de beste kwaliteit kunststof producten, halffabrikaten en onderdelen. Vraag nu een offerte aan.

Om uw producten of onderdelen te kunnen fabriceren heeft u een matrijs nodig. Als u al een matrijs heeft, kunnen we direct een offerte afgeven. Als deze matrijs nog ontwikkeld moet worden, denken we graag met u mee.

Vraag direct uw offerte aan

De voordelen van kunststof spuitgieten bij Acodeq

Uw kunststof producten laten spuitgieten bij ons heeft verschillende voordelen voor als klant. U leest hieronder van welke voordelen u bij ons profiteert:

  • Kostenefficiënt: Onze hoge productiesnelheid in combinatie met een minimale verspilling van kunststof materialen, maakt onze werkwijze een kostenefficiënt proces.
  • Hoge graad van precisie: Ons werkproces is deels geautomatiseerd en wordt overzien door ervaren specialisten. Door elke stap van het proces nauwlettend te plannen en uit te voeren ontwikkelen we unieke producten en halffabricaten met grote precisie.
  • Grote ontwerpvrijheid: Wij denken volledig met u mee in het ontwerpproces. Heeft u een eigen matrijsontwerp of wilt u deze via ons laten ontwikkelen? Bij ons kan het allemaal. Wij helpen u met het ontwerpen van unieke kunststof producten.
Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig

Kunststof gieten: Van idee tot eindproduct

Ieder product begint met een idee. Wanneer u naar ons toe komt voor de uitvoering van dat idee, kijken we eerst of dit haalbaar is. Hierna maken we aan de hand van uw wensen een gedetailleerd ontwerp. Op basis van dit ontwerp laten we een matrijs ontwikkelen. Wij hebben volledige controle over het maken van de spuitgietmatrijs, waardoor we altijd gebruik maken van een matrijs die voldoet aan uw wensen.

Voor de productie van hoogwaardige kunststof producten is het van belang dat materiaal, matrijs en hoeveelheid granulaat exact op elkaar afgestemd zijn. Op basis van deze factoren worden onze machines geprogrammeerd, waarna deze aan de slag gaan.

Onze werkwijze heeft verschillende voordelen voor u als klant. Het spuitgietproces is volledig geautomatiseerd en geoptimaliseerd, waardoor we een hoge productiesnelheid kunnen garanderen zonder in te leveren op kwaliteit. Onze computergestuurde spuitmachine voert een handeling keer op keer nauwkeurig uit. Dit resulteert in een consistente toestroom aan identieke onderdelen en producten. Dus wanneer u op zoek bent naar duizenden identieke producten op basis van een enkel ontwerp, kunt bij ons terecht.

Acodeq Kanhet

Kiest u voor Acodeq? Dan kiest u voor kwaliteit

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van kunststof gieten tot onderdelen en producten. In ons machinepark werken we met verschillende grote en kleinere spuitgietmachines, waarmee we van 70 tot 800 ton kunnen spuitgieten. Denk hierbij aan onderdelen van 1 cm tot circa 60 centimeter groot. Zo kunnen we eenvoudig schakelen tussen de productie van kleine en grote fabricaten.

Wij voorzien het volledige proces van idee tot eindproduct en denken stap voor stap met u mee om zo de beste kwaliteit te leveren. Het volledige proces wordt overzien door onze kwaliteitsmanager. Deze controleert het productieproces, de matrijzen, de materialen en de eindproducten en beoordeelt of ze voldoen aan de kwaliteitseisen van onze klanten.

Kunststof spuitgieten: Massaproductie van identieke producten

Bij het spuitgieten van kunststof worden thermoplastische polymeer korrels gesmolten en onder sterke druk in een matrijs geïnjecteerd. Wanneer de gloeiend hete kunststof in de koude matrijs terechtkomt wordt het vloeibare verhard. Zo komt een uniek product tot stand dat volledig voldoet aan al de gestelde eisen.

Wij denken van begin tot eind met u mee. Kunststof spuitgieten is een techniek waarmee wij uiteenlopende producten en onderdelen geheel op maat produceren. In ons machinepark werken wij met verschillende kunststoffen, zoals ABS, Polystyreen, Polyethyleen, Polycarbonaat en PVC. Wij maken tijdens het spuitgieten van kunststoffen gebruik van uw eigen ontwikkelde matrijs of een matrijs uit eigen beheer.

 

Verschillende soorten kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is een diverse techniek die breed inzetbaar is en zich uitstekend leent voor verschillende kunststoffen. Iedere soort kunststof komt met zijn eigen unieke eigenschappen en uitdagingen. Mensen gebruiken de term kunststof vaak als synoniem met plastic. Plastic is een type kunststof, maar niet elke kunststof is een plastic. U kunt bij ons terecht voor plastic spuitgieten. We kunnen kunststoffen opdelen in drie groepen: thermoharders, thermoplasten en elastomeren. Wij gebruiken uitsluitend thermoplasten. U kunt bij ons terecht voor producten van onder andere:

  • Polycarbonaat (PC): een zeer slagvast materiaal dat wel 250 keer zo sterk is als glas. Met polycarbonaat spuitgieten produceren we bijvoorbeeld verpakkingsproducten en behuizingen.
  • Polypropyleen (PP): dit veelzijdige materiaal wordt in veel verschillende producten toegepast. Polypropyleen wordt onder andere gebruikt voor plastic meubels, maar ook in drinkbekers en vervoersmiddelen.
  • Polyvinylchloride (PVC): PVC is een zeer veelzijdig kunststof materiaal dat goed gecombineerd kan worden met additieven. PVC is zeer resistent tegen chemische stoffen en wordt in verschillende vormen vervaardigd.
  • Polystyreen: Polystyreen is een van de meest gebruikte plastic stoffen voor het maken van bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen. Het is licht van gewicht en waterafstotend.
  • Polyethyleen: Polyethyleen spuitgieten wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Vanwege de hardheid van de kunststof wordt deze plastic onder andere gebruik voor de productie van leidingen die onder hoge druk staan.
  • Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS): een lichte maar harde kunststof die veel wordt toegepast in verschillende sectoren en eindproducten. Het is een relatief goedkoop materiaal dat zich uitstekend leent voor verschillende toepassingen.
Acodeq Kunststof Spuitgieten Materiaal

Duurzaamheid

Bij Acodeq gebruiken we de modernste granulaten. 70% van onze producten wordt gemaakt van prime of virgin granulaat. In overleg gebruiken we ook gerecycled materiaal. We beschikken namelijk over een eigen maalmolen waarmee wij 80% van ons eigen materiaal kunnen vermalen en hergebruiken. Daarnaast kopen we op verzoek regelmatig gerecyclede grondstoffen in, die gewassen en metaalvrij zijn.

Kunststof Spuitgieten Kwaliteitscontrole product | Acodeq

Onze kwaliteitsgarantie: ISO-9001 gecertificeerd

Om de kwaliteit van ons spuitgietproces te garanderen en de transparantie van onze processen te communiceren naar onze klanten, zijn wij in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Dit certificaat is de wereldwijde standaard op het gebied van kwaliteitsmanagement. Hiermee tonen wij aan dat onze processen nauwkeurig getoetst worden aan de hand van de strengste internationale kwaliteitseisen. Samen met ons professionele team werken wij dagelijks aan het optimaliseren en verbeteren van onze productieprocessen.

Kunststof spuitgieten: De oplossing voor uw sector

De brede inzetbaarheid van een spuitgietmachine zorgt ervoor dat wij actief samenwerken met verschillende sectoren. Sinds 1983 hebben wij honderden verschillende onderdelen en halffabricaten geproduceerd voor onder andere de verpakkingsindustrie, de elektro-sector en de bouwsector. Dit is echter maar een kleine greep uit de verschillende sectoren waar u onze producten terug kunt vinden.

Wilt u meer weten over de vele toepassingen van kunststof spuiten en kunststof gieten of bent u benieuwd naar wat wij voor uw sector kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee in de ontwikkeling van uw kunststof producten.

Acodeq Kunststof Spuitgieterij (21)

Wordt u onze volgende tevreden klant?

Bent u op zoek naar een kunststof spuitgieterij die flexibel inzetbaar is en van begin tot eind met u meedenkt over de vele mogelijkheden van kunststoffen spuitgieten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij produceren hoogwaardige kunststoffen onderdelen, producten en halffabricaten.

Laat ook uw volgende project uitvoeren door onze vakmensen en ervaar de kwaliteit van kunststof spuitgieten. Daarnaast kunnen we u ook volledig begeleiden bij een matrijs laten maken. Vraag nu een offerte aan of neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. We helpen u graag verder!

0+

Tevreden klanten

Vraag direct uw offerte aan