Kunststof spuitgieten

Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Spuitgieten in Nederland

Wilt u producten gaan produceren door ze te kunststof spuitgieten? Acodeq is al meer dan 25 jaar de specialist in het spuitgieten van verschillende materialen en heeft meer dan 366 tevreden klanten bediend! Hierdoor zijn wij de partner met veel kennis op het gebied van kunststof spuitgieten, waardoor wij uw gewenste producten of onderdelen op een voordelige manier kunnen produceren. 

Ons machinepark bestaat uit moderne spuitgietmachines. Hierdoor is het voor ons mogelijk om uw aangevraagde producten, halffabricaten en onderdelen 100% nauwkeurig binnen een korte tijd te leveren.

Om uw producten of onderdelen te kunnen spuitgieten heeft u een matrijs nodig. Als u al een matrijs heeft, kunnen we direct een offerte afgeven. Als er nog een matrijs ontwikkeld moet worden, denken we graag met u mee.

Vraag direct uw offerte aan

De voordelen van spuitgieten bij Acodeq

Uw producten spuitgieten bij ons heeft verschillende voordelen. Uw voordelen zijn:

  • Kostenefficiënt: Onze hoge productiesnelheid in combinatie met een minimale verspilling van kunststof materialen, maakt onze werkwijze een kostenefficiënt proces.
  • Hoge graad van precisie: Ons werkproces is deels geautomatiseerd en wordt overzien door ervaren specialisten. Door elke stap van het proces nauwlettend te plannen en uit te voeren ontwikkelen we unieke producten en halffabricaten met grote precisie.
  • Grote ontwerpvrijheid: Wij denken volledig met u mee in het ontwerpproces. Heeft u een eigen matrijsontwerp of wilt u deze via ons laten ontwikkelen? Bij ons kan het allemaal. Wij helpen u met het ontwerpen van unieke kunststof producten.
Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig

Spuitgieten kunststof: Van idee tot eindproduct

Ieder product begint met een idee. Wanneer u naar ons toe komt voor de uitvoering van een idee, kijken we eerst of dit haalbaar is. Het is mogelijk dat er al een mal aanwezig is die past bij uw gewenste eindproduct. Wanneer dit niet het geval is maken we een gedetailleerd ontwerp van uw wensen. Op basis van dit ontwerp laten we een matrijs ontwikkelen.

Om producten van de hoogste kwaliteit te produceren is het belangrijk dat het materiaal, de vorm en de hoeveelheid plastic korrels op elkaar zijn afgestemd. Onze specialisten stemmen op basis van deze eigenschappen de spuitgietmachine af.

Bij Acodeq is het mogelijk om uw aantallen zelf te bepalen. Zo is het mogelijk om duizenden producten te produceren, maar is het ook mogelijk om kleine series te spuitgieten. 

Geavanceerd Spuitgieten

Plastic spuitgieten bij Acodeq

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van kunststof gieten tot onderdelen en producten. In ons machinepark werken we met verschillende grote en kleinere spuitgietmachines, waarmee we van 70 tot 800 ton kunnen spuitgieten. Denk hierbij aan onderdelen van 1 cm tot circa 60 centimeter groot. Zo kunnen we eenvoudig schakelen tussen de productie van kleine en grote fabricaten.

Wij voorzien het volledige proces van idee tot eindproduct en denken stap voor stap met u mee om zo de beste kwaliteit te leveren. Het volledige proces wordt overzien door onze kwaliteitsmanager. Deze controleert het productieproces, de matrijzen, de materialen en de eindproducten en beoordeelt of ze voldoen aan de kwaliteitseisen van onze klanten.

Duurzaam spuitgieten

Bij Acodeq gebruiken we de modernste granulaten. 70% van onze producten wordt gemaakt van prime of virgin granulaat. In overleg gebruiken we ook gerecycled materiaal. We beschikken namelijk over een eigen maalmolen waarmee wij 80% van ons eigen materiaal kunnen vermalen en hergebruiken. Daarnaast kopen we op verzoek regelmatig gerecyclede grondstoffen in, die gewassen en metaalvrij zijn. Hierdoor is het voor ons mogelijk om op een duurzame manier te kunststof spuitgieten. 

Plastic spuitgieten

Onze kwaliteitsgarantie: ISO-9001 gecertificeerd

Acodeq beschikt over het ISO-9001 certificaat, dit betekent dat we aan alle eisen en verwachtingen van onze klanten voldoen. Daarnaast tonen we met dit certificaat aan dat onze spuitgiet processen nooit stil staan, maar dat we altijd ons best doen om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Dit betekent dat er voor onze specialisten niets onbekend is en dat onze spuitgietmachines worden door ontwikkeld, zodat we producten nog sneller kunnen produceren.

Kunststof spuitgieten: Massaproductie van identieke producten

Bij het spuitgieten van kunststof worden thermoplastische polymeer korrels gesmolten en onder sterke druk in een matrijs geïnjecteerd. Wanneer de gloeiend hete kunststof in de koude matrijs terechtkomt wordt het vloeibare verhard. Zo komt een uniek product tot stand dat volledig voldoet aan al de gestelde eisen.

Wij denken van begin tot eind met u mee. Kunststof spuitgieten is een techniek waarmee wij uiteenlopende producten en onderdelen geheel op maat produceren. In ons machinepark werken wij met verschillende kunststoffen, zoals ABS, Polystyreen, Polyethyleen, Polycarbonaat en PVC. Wij maken tijdens het spuitgieten van kunststoffen gebruik van uw eigen ontwikkelde matrijs of een matrijs uit eigen beheer.

Spuitgieten van kunststoffen

Bij Acodeq is het mogelijk om verschillende soorten kunststof te spuitgieten. Het voordeel van het spuitgieten van kunststof is dat het proces snel verloopt, waardoor veel producten binnen een korte tijd geproduceerd kunnen worden.

Daarnaast is het voordeel van grote series kunststof spuitgieten dat er weinig afval en verspilling is, omdat overtollig materiaal gerecycled kan worden. De verschillende kunststoffen die u bij ons kunt laten spuitgieten zijn:

Kunststof gieten
Spuitgietbedrijf Nederland

Kunststof spuitgieten voor verschillende sectoren

Acodeq heeft sinds 1983 meer dan één miljoen producten geproduceerd voor verschillende sectoren. Wij spuitgieten onder andere voor de verpakkingsindustrie, elektrosector, bouwsector, vervoersector, installatietechniek en nog veel meer!

Benieuwd wat wij binnen uw sector kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Uw partner in kunststof spuitgieten

Bent u op zoek naar een kunststof spuitgieterij die flexibel inzetbaar is en van begin tot eind met u meedenkt over de vele mogelijkheden van kunststof spuitgieten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij produceren hoogwaardige kunststoffen onderdelen, producten en halffabricaten.

Laat ook uw volgende project uitvoeren door onze vakmensen en ervaar de kwaliteit van kunststof spuitgieten. Acodeq is gespecialiseerd in het maken van matrijzen en helpt u hier graag mee verder. Vraag nu een offerte aan of neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. We helpen u graag verder!

0+

Tevreden klanten

Vraag direct uw offerte aan