Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Specialist matrijs

Bij Acodeq weten we precies hoe we u kunnen helpen met de juiste keuze voor de meest optimale matrijs. Met alle technieken onder één dak, kunnen we voor vele ontwerpen een matrijs ontwikkelen en kunststof producten produceren.

Wij hebben jarenlange ervaring in het maken van maatvaste producten, waarbij we altijd aandachtig luisteren naar uw wensen. Door ons gevarieerde machinepark kunnen we zowel kleine (vanaf 1cm) tot relatief grote (60cm) producten fabriceren met onze machines. Bij ons kunt u de hiervoor benodigde spuitgietmatrijs laten maken en snel van start gaan.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig

Vraag direct uw offerte aan

Waarom Acodeq voor een spuitgietmatrijs laten maken?

Het ontwikkelen van het juiste type matrijs voor uw kunststof product is vanwege vele factoren erg belangrijk. Omdat het type matrijs van invloed is op de kwaliteit, productiesnelheid en ook op de totale kosten. Wij denken hierin graag met u mee. Als u voor Acodeq kiest voor uw spuitgietmatrijs, profiteert u van:

  • Een vast contactpersoon tijdens het gehele traject
  • Onze uitgebreide machinale capaciteit zorgt voor snelle service
  • Altijd een proefspuiting voordat de matrijs wordt opgeleverd
  • Een of meerdere producten uit één matrijs halen

Wij denken mee van ontwerp tot eindproduct

Bij het vormen van de spuitgietmatrijs wordt rekening gehouden met de verwerkingseigenschappen en -condities van de gebruikte kunststof. Thermoplastische kunststoffen zijn er in verschillende soorten, zoals ABS, polyetheen, polyamide en polystyreen, elk met hun eigen mogelijkheden. U kunt daarnaast ook kiezen voor plastic spuitgieten. De keuze van het soort kunststof wordt bepaald door de eisen die door u aan het eindproduct worden gesteld. Hierin denken wij graag met u mee.

De vorm van het product en de toleranties ervan bepalen de locatie en vorm van het spuitpunt, dat ontstaat als bijproduct bij het spuitgietproces. Bij het ontwerp van het eindproduct kijken we samen met u naar de hoofdvorm. Ook de afwerking, deellijn, wanddikte en aanspuiting van de matrijs komen aan bod.

Matrijzen Soorten

Een kwalitatief hoogwaardige matrijs laten ontwikkelen

Bij Acodeq werken we uitsluitend met gehard stalen matrijzen. Deze gaan lang mee en hiermee kunt u moeiteloos honderdduizenden stuks produceren. U kunt kiezen voor een enkelvoudige of combi-matrijs. In een combi-matrijs kunnen we in één matrijs twee verschillende producten fabriceren.

ook is het mogelijk meerdere producten in één matrijs op te nemen. Zo kunnen we tijdens één cyclus meerdere producten fabriceren. Dit is bijvoorbeeld een 8 of 12 voudige matrijs. Afhankelijk van uw wensen en specificaties ontwikkelen wij de juiste matrijs. Tijdens het productieproces zorgen wij voor een strikte kwaliteitsbewaking die wordt gemonitord door onze kwaliteitsafdeling. De kwaliteit wordt op meerdere onderdelen in het proces gemonitord.

Kunststof Spuitgieten Kwaliteitscontrole product | Acodeq

Matrijs onderhoud

Bij Acodeq hechten we veel waarde aan zowel uw als onze eigen spuitgietmatrijzen en gaan we hier zorgvuldig mee om. Daarom besteden we de benodigde tijd aan het onderhoud ervan. Na gebruik demonteren we de matrijzen, controleren ze op eventuele (toekomstige) defecten, reinigen het materiaal, smeren de onderdelen en maken de matrijzen weer gereed voor gebruik. Vervolgens plaatsen we de matrijzen op een veilige locatie, waar ze worden gemarkeerd met een groene sticker.

ISO-gecertificeerd

Bij Acodeq denken we met u mee, vanaf het ontwerp tot het prototype, en zorgen we voor de realisatie van een hoogwaardig kunststof eindproduct. We streven naar kwaliteit in onze processen en daarom zijn we trots op onze Kiwa ISO 9001 certificering. Deze certificering bevestigt dat we voldoen aan de internationale normen voor kwaliteitsmanagement, wat resulteert in consistente en betrouwbare producten voor onze klanten.

Uw matrijs laten ontwikkelen door een professioneel bedrijf?

Bij Acodeq hebben we meer dan 25 jaar ervaring met de ontwikkeling van spuitgietmatrijzen voor kunststof producten. Door ons gevarieerde machinepark kunnen we zowel kleine als grote kunststof producten fabriceren. Wij ontzorgen u volledig en nemen zowel het ontwikkelen als het onderhouden van de matrijs voor u uit handen. De kwaliteit van de matrijzen wordt constant gemonitord op onze speciale afdeling voor kwaliteitsbewaking.

Als ervaren kunststof spuitgieterij hebben we een sterke focus op kwaliteit en innovatie, en leveren we hoogwaardige kunststof producten voor diverse industrieën, zoals installatietechniek, verpakkingsindustrie, vervoer, bouw en constructie. Bovendien zijn wij ook actief in de medische sector en staan wij graag voor u klaar. Neem nu contact met ons op om samen uw idee tot realiteit te brengen of vraag meteen een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Acodeq Kunststof Spuitgieter

U kiest voor Acodeq omdat:

  • U bij ons terecht kunt van concept tot eindproduct
  • Wij beschikken over de ISO-certificering
  • Wij matrijzen maken van verschillende materialen
0+

Tevreden klanten

Vraag direct uw offerte aan