Kunststof spuitgieten voor de bouwsector

Scroll Down
Acodeq - Kunststof spuitgieten voor de bouw

Kunststof spuitgieten voor de bouwsecctor doen we bij Acodeq regelmatig. Kunststof producten worden namelijk op vele manieren gebruikt in de bouwsector en worden steeds populairder. 

Kunststof producten zijn zeer duurzaam en zijn vaak goede vervangers voor producten van andere vaak duurdere materialen.

Denk bijvoorbeeld aan afstandshouders, uitvulplaatjes, wiggen en nog veel meer. Ook kunststof gereedschapskisten of opslagboxen zijn producten in deze sector die wij eenvoudig in grote series kunnen realiseren.

Voorbeelden van kunststof spuitgieten voor de bouwsector

  • Bouwkoffers
  • Wiggen
  • Uitvulplaatjes
  • Kunststof behuizingen
  • Kunststof schakelmateriaal
  • Kunststof frames
  • Muurdoorvoeren
  • Vloer- en gevelventilatie
  • Afstandhouders
  • Voegroosters

Ontvang direct een offerte in je mailbox

Kunststof spuitgieten is een veelgebruikte techniek in de bouwsector voor het maken van een verscheidenheid aan componenten. De techniek werkt door kunststof te verhitten tot een vloeibare toestand en deze vervolgens onder druk in een matrijs te spuiten. De matrijs bepaalt de vorm van het eindproduct en kan, in onze spuitgieterij, op maat worden gemaakt voor elk gewenst ontwerp.

 

Voordelen van kunststof spuitgieten voor de bouw

Een van de voordelen van kunststof spuitgieten is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met andere fabricageprocessen. Het is ook een snelle manier om componenten te maken, wat het ideaal maakt voor gebruik in massaproductie. Bovendien heeft kunststof een goede afwerking, wat betekent dat de componenten die met deze techniek worden gemaakt een professionele uitstraling hebben.

Kunststof is een licht en sterk materiaal, wat het ideaal maakt voor gebruik in de bouwsector. Het is bijvoorbeeld sterk genoeg om te worden gebruikt in dakgoten en ramen, terwijl het tegelijkertijd licht genoeg is om gemakkelijk te monteren. Kunststof is bovendien bestand tegen weersinvloeden, wat betekent dat het een geschikt materiaal is voor buitencomponenten.

 

Soorten kunststof

Er zijn verschillende soorten kunststof die worden gebruikt voor spuitgieten, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Polyethyleen is bijvoorbeeld een veelgebruikt materiaal voor de bouwsector vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Polypropyleen spuitgieten is populair vanwege zijn sterkte, lage kosten en bestendigheid tegen chemicaliën. Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS spuitgieten) is een ander veelgebruikt materiaal vanwege zijn sterkte, flexibiliteit en bestendigheid tegen impact.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig