Scroll Down

Spuitgieten is een proces waarbij een spuitgietmachine onmisbaar is. De spuitgietmachine maakt het mogelijk om efficiënt en consistent kunststof producten te produceren met hoge nauwkeurigheid. De spuitmachine is dus een essentieel onderdeel van het proces, daar gaan we hier op in.

 

Wat is een spuitgietmachine?

Zoals we net al zeiden is een spuitgietmachine een machine die wordt gebruikt om kunststof producten te produceren en is het een essentieel onderdeel in het kunststof spuitgietproces. Het proces van kunststof spuitgieten bestaat uit 3 stappen. Het verhitten van het kunststof granulaat, het verpompen van het verhitte materiaal in de matrijs en vervolgens het laten afkoelen en uitdrogen van het kunststof product. De machine bestaat vaak uit verschillende onderdelen. Uiteraard de spuitgietmachine zelf, de verwarmingsunit, de pomp-unit en de matrijs. 

Werking van de spuitgietmachine

De werking van een kunststof spuitgietmachine is redelijk eenvoudig. Het begint met het verhitten van het aangevoerde granulaat, welke op specificatie van de klant wordt vastgesteld. Het verhitte materiaal wordt gepompt naar de matrijs geoptimaliseerd voor het te produceren product. Voor het uit de matrijs komt is het product afgekoeld en uitgedroogd. Daarna wordt het product handmatig gecontroleerd op kwaliteit.

In principe is het de machine die het meeste werk doet en klinkt het allemaal eenvoudig. Echter zijn de instellingen van de machine die het belangrijkst zijn. Daarom is een goed opgeleide operator van belang. Iemand die inzicht heeft in de soorten kunststof en die weet hoe hij/zij de machine moet bijstellen voor een optimaal product.

Spuitgietmachine

Toepassingen

De spuitgietmachine wordt uiteraard gebruikt voor het produceren van allerlei kunststof producten. Dat kan voor de meest uiteenlopende industrieën zijn, van verpakkingsindustrie tot de bouw. Overal waar kunststof producten worden gebruikt of voor gemaakt moeten worden kunnen wij maken. 

Om verschillende soorten producten te kunnen maken hebben we verschillende soorten matrijzen. Elk product heeft een eigen matrijs die we kunnen plaatsen in de machine om het gewenste product te maken. Deze matrijs wordt vaak al voor de productie compleet geoptimaliseerd voor het product. 

Contact met Acodeq

Wil je graag een product ontwikkelen en laten spuitgieten, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring als spuitgietbedrijf. Daarnaast hebben wij ook veel ervaring met productontwikkeling, matrijsontwikkeling en het zo efficiënt mogelijk produceren van producten.

Contactformulier

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig