Scroll Down

Acrylonitril Styreen Acrylester (ASA) is een opaak (halftransparant), stijf en zeer slagvast materiaal. Tevens is Acrylonitril Styreen Acrylester goed UV- en weerbestendig in bijna alle kleuren. ASA heeft soortgelijke eigenschappen als ABS, maar met een veel betere weerbestendigheid. Hierdoor wordt ASA veelal gebruikt in producten die tegen weersinvloeden bestand moeten zijn, zoals bijvoorbeeld tuinmeubilair.

Kleur/oppervlakte
ASA is gemakkelijk in te kleuren en is ook in transparante uitvoering beschikbaar. Het oppervlakte is licht glanzend tot mat. Het is zeer goed UV- en weerbestendig in bijna alle kleuren.

Coëxtrusie
ASA is te coëxtruderen in de combinaties ASA/ASA en ASA/SEBS.

Toepassingen
ASA wordt onder meer gebruikt voor het kunststof spuitgieten van schotelantennes, gevelbekleding voor woningen, verkeersborden, tuinmeubilair, ventilatieroosters en automobielonderdelen.

Acrylonitril Styreen Acrylester behoort tot de groep van thermoplasten. Bij ons spuitgietbedrijf verwerken wij ASA tot ventilatiesystemen, onderdelen van voertuigen, behuizingen van elektronische apparaten en machineonderdelen.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig