Scroll Down

Hoge dichtheid Polyethyleen (HDPE) is een melkachtig, taaie en slagvaste kunststof. HDPE heeft goede isolatie-eigenschappen en is behoorlijk slijtvast. Ook is het reukloos en zonder smaak (FDA-goedkeuring). HDPE is dankzij de uitstekende prijs–kwaliteitverhouding een van de meest toegepaste kunststoffen in de industrie. Naast HDPE (hoge dichtheid polyetheen) werken wij met nog een Polyetheen (PE) in de kunststof spuitgieterij, namelijk LLDPE (Lineair lage dichtheid polyetheen).

Kleur/oppervlakte
HDPE is wit doorschijnend en kan gemakkelijk ingekleurd worden. Het oppervlakte is glanzend en zeer glad van structuur. Zonder voorbehandeling is HDPE niet te verlijmen of te verven. Het is beperkt UV- en weerbestendig.

Coëxtrusie
Hoog dichtheid Polyethyleen is te coëxtruderen in de combinatie HDPE/HDPE.

Toepassingen
Hoge dichtheid Polyethyleen wordt onder andere gebruikt voor het spuitgieten van: geleidingsprofielen voor onder meer de machinebouw; drinkwaterbuizen en tanks; ommanteling van hoogspanningskabels; voedselverpakkingsmateriaal, etc.

HDPE behoort tot de groep van thermoplasten. Wij verwerken HDPE onder andere tot verpakkingsemmers (zoals vis-, soep- en sausemmers), kipkratten en E2-vleeskratten.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig