Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Acodeq Injection Molding

Plastic spuitgieten zorgt ervoor dat u uw product zo efficiënt mogelijk kunt laten vervaardigen zonder hierbij materiaal te verspillen. Acodeq is specialist in het spuitgieten van plastic voor verscheidene sectoren.

Onze ruime en gevarieerde machinepark zorgt voor een snelle doorlooptijd en met ruim 25 jaar ervaring kunnen we u gedurende het gehele productieproces voorzien van deskundig advies.

Vraag direct uw offerte aan

Wat zijn de voordelen van plastic spuitgieten?

  • Gedetailleerde en complexe producten produceren: Het kunststof granulaat wordt in een matrijs gespoten en neemt de vorm van de mal aan. Hierdoor is het mogelijk om gedetailleerde en complexe plastic producten te produceren.
  • Lage foutmarge en hoge consistentie: Bij spuitgieten wordt vloeibaar plastic onder hoge druk in een matrijs gespoten. Hierdoor zijn de geproduceerde producten zeer nauwkeurig en precies, met minder faalkosten en minimale behoefte aan nabewerking.
  • Kostenbesparend door geoptimaliseerd proces: Slimme machines zorgen voor efficiënte productie in korte tijd. Een grotere productie resulteert in lagere gemiddelde kosten per product. Bovendien is het spuitgieten van kunststof producten goedkoper dan materialen zoals staal en aluminium.
Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig

Plastic spuitgieten: van idee tot eindproduct

Producten van een kunststof als plastic zijn erg stevig en krachtig. Plastic spuitgieten is bedoeld voor gebruik van thermoplastische kunststoffen, beter bekend onder de naam plastic. Het kunststof spuitgieten verloopt snel; er kunnen in korte tijd grote aantallen geproduceerd worden, wat het een zeer kostenefficiënte oplossing maakt. Dankzij deze techniek en onze ervaring weten wij altijd hoge kwaliteit te leveren, in zowel grote als kleinere aantallen van 70 tot 800 ton.

Acodeq is al meer dan 25 jaar ervaren spuitgieter in plastic. Om hoogwaardige producten van plastic te maken worden verschillende soorten spuitgietmachines gebruikt. Doordat wij beschikken over een groot en gevarieerd machinepark, kunnen we het productieproces snel laten verlopen. Daar profiteert u natuurlijk ook van.

Acodeq Kunststof Spuitgieter

Zo gaan wij als spuitgieter in plastic te werk

Het proces van spuitgieten wordt gebruikt om kunststof producten te vervaardigen. Een essentieel onderdeel van dit proces is een matrijs laten maken. Door middel van de spuitgietmatrijs, ook wel de mal, wordt de uiteindelijke vorm aan de producten gegeven. Plastic korrels worden omgesmolten tot een plastische massa. Die massa wordt onder hoge druk in de matrijs gespoten. In de matrijs stolt de massa in de vorm van het gewenste kunststof product. Na de koeltijd gaat de matrijs los en valt het plastic onderdeel eruit. Na afronding van dit proces is het te laten spuitgieten eindproduct gereed.

Voor het spuitgieten van uw producten of onderdelen is een matrijs vereist. Het van groot belang is dat ze met zorg worden vervaardigd. De kwaliteit van de matrijs bepaalt immers hoe het eindproduct eruit zal zien. Bij Acodeq ontwikkelen en onderhouden we de matrijzen zelf. Op deze manier hebben we volledige controle over de kwaliteit en kunnen we producten van hoog niveau leveren.

Als u al in het bezit bent van een matrijs, zijn wij in staat om direct een offerte af te geven. Indien u nog geen matrijs heeft, staan wij graag klaar om met u mee te denken over de ontwikkeling ervan.

 

Wat zijn de kosten van plastic spuitgietwerk?

Het is moeilijk om een antwoord te geven op de kosten van een spuitgieter voor plastic, omdat deze kosten sterk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan type grondstof, product gewicht, design, machine en instelkosten, verpakking en natuurlijk kosten van de matrijs.

Hoe meer producten er worden geproduceerd hoe lager de gemiddelde kosten per product zullen zijn. Wilt u een kostenindicatie op maat van het spuitgieten van kunststof? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen snel een realistische inschatting maken van de productprijs en u geheel vrijblijvend een offerte aanbieden.

Investeren in duurzaamheid

Om duurzaam te kunnen spuitgieten met plastic investeren we in duurzame spuitgietmachines. Bij Acodeq gebruiken we daarnaast ook de modernste granulaten. 70% van onze producten wordt gemaakt van prime of virgin granulaat. In overleg maken we ook gebruik van gerecycled materiaal.

We beschikken over een eigen maalmolen waarmee wij 80% van ons eigen materiaal kunnen vermalen en hergebruiken. Daarnaast kopen we op verzoek regelmatig gerecyclede grondstoffen in, die gewassen en metaalvrij zijn. Duurzaam kunststof spuitgieten staat bij Acodeq hoog in het vaandel.

 

Acodeq als specialist voor uw plastic spuitgietwerk

Wilt u uw product ook laten plastic spuitgieten? Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij dé kunststof spuitgieterij voor productieproces. Zo zijn we niet gebonden aan vaste producten en/of matrijzen. Elk ontwerp is bij ons bespreekbaar en samen bepalen we de beste oplossing. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw productontwikkeling? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

De grote verscheidenheid aan kunststof materialen, spuitgietmachines én het feit dat iedere matrijs uniek is voor het gewenste product maakt de mogelijkheden eindeloos. Met ons machinepark kunnen we producten van vrijwel alle soorten thermoplasten produceren, zoals PP, PE, PVC en ABS, afhankelijk van uw productwensen en eisen. Acodeq gaat voor een duurzame relatie met haar klanten en garandeert u altijd een product van hoge kwaliteit.

Acodeq Kunststof Spuitgieten Materiaal
Acodeq specialisten

Vragen, informatie en advies

Door middel van plastic spuitgieten kunt u iedere gewenste vorm met zeer nauwkeurige afmetingen laten produceren zonder nabewerking. Kostenbesparend én hogere aantallen in een kortere doorlooptijd. U kunt bij Acodeq uitgaan van korte lijnen en efficiënte processen.

Bij ons vindt u als een van de weinige plastic spuitgietbedrijven productontwikkeling en spuitgieten namelijk onder één dak. Wilt u eerst graag meer informatie verkrijgen? Neem dan contact op met onze ervaren medewerkers of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Waarom Acodeq?

  • Kwaliteit stellen wij voorop
  • Kiwa ISO 9001 certificaat
  • Wij denken mee van begin tot eind
0+

Tevreden klanten

Vraag direct uw offerte aan