Scroll Down

Polyvinylchloride (PVC) is een van oudste kunststoffen die tegenwoordig nog in vele varianten wordt ingezet. Dat is ook het fraaie aan PVC. Door toevoeging van verschillende additieven kan men bijvoorbeeld hard pvc, zacht pvc of zelfs transparante pvc vervaardigen. Allemaal met hetzelfde basismateriaal. Dat is uniek aan PVC ten opzichte van andere thermoplasten, zoals PMMA en POM. Ook is PVC zeer goed te recyclen en opnieuw te verwerken tot een product. Dit zonder grote achteruitgang in de mechanische en chemische eigenschappen.

Kleur/oppervlakte

PVC is gemakkelijk in te kleuren. Het oppervlakte heeft een lichte vezelstructuur. In lichte kleuren (wit, crème) is het goed UV- en weerbestendig.

Eigenschappen van pvc

Producten die vervaardig zijn uit PVC zijn door toevoeging van daarvoor aangewezen additieven goed UV- en weersbestendig. Daarnaast is PVC goed chemisch resistent. Het is bestand tegen verdunde zuren en logen, zoutoplossingen, benzine en olie.

Toepassingen

Polyvinylchloride behoort tot de groep van thermoplasten en wordt onder andere gebruikt voor het kunststof spuitgieten van: buizen voor onder meer riolering en hemelwaterafvoer, kunststof kozijnen, dakgoten, gevelbekleding, plafonds, kabelgoten, rolluiken, sierlijsten, meubelafwerkprofielen, isolatieonderdelen voor elektronica, montageprofielen, afdekkappen, enz.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig