Spuitgieterij Acodeq


Spuitgieterij Acodeq, gevestigd in Noord-Nederland (Leek), is al ruim 25 jaar dé expert in het produceren van kunststofproducten door middel van het spuitgiet proces. Zo maken wij al jaren bulkproducten zoals vlees- en leliekratten, verbanddozen en diverse soorten emmers. Dankzij onze expertise kunnen we vanuit de productiepraktijk met u meedenken over de ontwikkeling van uw kunststof producten.

Onze mensen beschikken over veel kennis en we zijn uitgerust met de juiste apparatuur voor het creëren uw gewenste eindproduct. Zo kunnen we met ons machinepark vrijwel alle kunststofsoorten produceren, zoals: PP, PE, PVC, ABS, afhankelijk van uw productwensen en eisen. Daarnaast beschikken we over grote en kleine machines, waardoor we zeer flexibel zijn. Zo schakelen we gemakkelijk tussen duizenden kleine dopjes met een meervoudige matrijs en een enkelvoudige matrijs voor grote kratten. Onze kracht zit in flexibiliteit en dienstbaarheid richting onze klanten.

Productontwikkeling
Op basis van de eisen en wensen rondom uw productontwerp bepalen we samen met u welke kunststofsoort het beste bij de gewenste producteigenschappen past. Vervolgens ontwikkelen we een matrijs waarbij we rekening houden met de afnamegrootte, de hardheid van het benodigde staal, koeling, de grondstofsoort en de dikte ervan. We onderzoeken of er een vlam vertragende component in moet zitten, of het materiaal buigbaar moet zijn en we doen statische berekeningen. Tevens bekijken we of het mogelijk is om een meervoudige matrijs te ontwikkelen, om uw kostprijs te reduceren.

Kwaliteit van productieproces
Het water dat gebruikt wordt om de matrijzen te koelen vormt een belangrijke component in het productieproces. Specifieke eigenschappen van water kunnen zowel het eindproduct als de matrijs aantasten. Daarom testen externe experts van waterbehandelingsbedrijven regelmatig de hardheid van ons water. Daarnaast voorkomen we corrosie van een matrijs door een speciale vloeistof toe te voegen aan het water.

Logistiek
Spuitgieterij Acodeq streeft naar betrouwbare logistiek. Daarom werken we met erkende leveranciers en hebben we een grote (en ook overdekte) opslagcapaciteit. We staan in voor schone en goed verpakte eindproducten voor onze klanten.

Informatie
Wilt u meer informatie over spuitgietbedrijf Acodeq of wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.