Ontvang een indicatie voor jouw matrijs


Scroll Down
Acodeq Kunststof Spuitgieterij (11)

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van kunststof spuitgieten, of wilt u meer informatie over spuitgieten? Acodeq is al meer dan 25 jaar een producent van kunststof spuitgietproducten van onder meer ABS, Polystyreen, Polyethyleen en PVC.

Met ons machinepark kunnen we producten van vrijwel alle kunststof soorten produceren, zoals PP, PE, PVC en ABS, afhankelijk van uw productwensen en eisen.

Ons machinepark bestaat uit grote en kleine machines, waardoor we zeer flexibel zijn. Zo schakelen we gemakkelijk tussen duizenden kleine dopjes met een meervoudige matrijs en grote kratten met een enkelvoudige matrijs. Onze kracht zit in flexibiliteit en dienstbaarheid richting onze klanten.

Duurzaam
Meedenkend
Flexibel
Aandachtig

Kunststofsoorten spuitgieten

U kunt alle kanten op met kunststof spuitgieten. Er zijn namelijk vele soorten kunststof met allemaal verschillende eigenschappen. Het ene type kunststof is buigzaam, een ander is juist hard. Plastic is een type kunststof maar niet elke kunststof is een plastic. 

We kunnen kunststoffen opdelen in de volgende drie groepen: thermoharders, thermoplasten, en elastomeren. Acodeq gebruikt voor spuitgieten uitsluitend thermoplasten. We noemen er een paar:

  • Polycarbonaat spuitgieten heeft als voordeel dat het materiaal zeer slagvast is. Het is zo’n 250 keer sterker dan glas. Van polycarbonaat (PC) maken wij bijvoorbeeld verpakkingsproducten en behuizingen.

  • Polypropyleen spuitgieten (PP) wordt in veel verschillende producten toegepast. Polypropyleen is een veelzijdig materiaal. Je vindt het bijvoorbeeld in plastic meubels, maar ook in drinkbekers en vervoersmiddelen.

  • Polyvinylchloride (PVC) biedt vele mogelijkheden. Het fijne aan PVC spuitgieten is dat je het in combinatie met additieven in verschillende vormen kunt vervaardigen: hard, zacht of zelfs transparant. PVC is zeer resistent tegen chemische stoffen.
Acodeq Kunststof Spuitgieten Materiaal

Kunststof spuitgieten met Acodeq

Acodeq is een flexibele partner als het gaat om het spuitgietproces. Zo zijn we niet gebonden aan vaste producten en/of matrijzen. Ieder ontwerp is bij ons bespreekbaar en samen bepalen we de beste oplossing. Het is tevens mogelijk om kleinere aantallen bij ons te laten produceren. Wist u dat kunststof producten ontwikkelen voor bepaalde productie-eenheden helemaal niet kostbaar hoeft te zijn? Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Acodeq Kunststof Spuitgieten 3

Duurzaamheid

Bij Acodeq gebruiken we de modernste granulaten. 70% van onze producten wordt gemaakt van prime of virgin granulaat. In overleg gebruiken we ook gerecycled materiaal. We beschikken namelijk over een eigen maalmolen waarmee wij 80% van ons eigen materiaal kunnen vermalen en hergebruiken. Daarnaast kopen we op verzoek regelmatig gerecyclede grondstoffen in, die gewassen en metaalvrij zijn.

Hoe werkt spuitgieten?

Als u spuitgietproducten wilt maken, zijn de matrijzen cruciaal in het proces. Deze bepalen de uiteindelijke vorm van het product. De matrijzen worden geladen met een gesmolten plastic korrelmengsel (granulaat). Nadat de vormen zijn gevuld en het materiaal is afgekoeld en uitgehard, is het kunststof product klaar voor gebruik. 

Omdat de matrijzen zo'n belangrijke rol spelen bij het spuitgieten van kunststof, is het essentieel dat ze van goede kwaliteit zijn. Als er een fout of beschadiging in de matrijs zit zal dit zichtbaar zijn in het eindresultaat. Al zou het maar een kleine kras zijn.

 

Kunststof spuitgieten al 25+ jaar

Zoekt u een expert voor het produceren van spuitgiet producten? Dan is Acodeq een ervaren, flexibele partner in het spuitgietproces. Zo zijn we niet gebonden aan vaste producten en/of matrijzen. Ieder ontwerp is bij ons bespreekbaar en samen bepalen we de beste oplossing. Door een prijsindicatie aan te vragen heeft u snel duidelijkheid. 

Met ons machinepark kunnen we producten van vrijwel alle soorten kunststof produceren, zoals PP, PE, PVC en ABS, afhankelijk van uw productwensen en eisen. Ons machinepark bestaat uit grote en kleine spuitgietmachines, waardoor we zeer flexibel zijn. 

We kunnen makkelijk schakelen tussen duizenden kleine dopjes met een meervoudige matrijs en grote kratten met een enkelvoudige matrijs. Onze kracht zit in flexibiliteit en dienstbaarheid richting onze klanten.